´Heel inspirerend om in een groep gelijkgestemde topambtenaren op je loopbaan te reflecteren´

Tomas de Laat
Tomas de Laat, programmadirecteur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Tomas de Laat, programmadirecteur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: ´Ik zat al een paar jaar in mijn huidige functie. Daardoor worstelde ik met de vraag of het niet eens tijd werd voor wat anders. De workshop Open blik op je loopbaan was precies wat ik nodig had om tot een antwoord op die vraag te komen. De workshop gaf mij het inzicht dat ik nog een tijdje door wil gaan met wat ik nu doe.

Het is heel inspirerend om in een groep gelijkgestemde topambtenaren na te denken over vragen als: Waar sta ik? Ben ik toe aan een volgende stap of niet? En zo ja, in welke richting? Tijdens de workshop reflecteer je op jezelf én op elkaar. Andere deelnemers letten daarbij niet alleen op wat je doet, maar ook op hoe je overkomt als je over je functie vertelt. Ga je bijvoorbeeld stralen? En hoe kijk je als je het over een lastig onderdeel van je werk hebt.

Het fijne is dat je dat doet met collega’s die niet in jouw directe werkomgeving zitten, maar wél een behoorlijke dosis werkervaring en inlevingsvermogen in jouw functie hebben. Daardoor levert deze workshop je ook veel nieuwe contacten op.´

Als je twijfelt over je huidige functie – wil je door of niet? – of toe bent aan een nieuwe stap, kan een reflectiemoment als dit je helpen om daarin een keuze te maken. Het levert je namelijk een hoop nieuwe inzichten in jezelf op. De professionele begeleiding van Rozemarijn Dols biedt daarbij veel structuur. Het allerbelangrijkste is: het blijft jouw keuze, ongeacht of je verder wilt in je huidige functie of klaar bent voor een nieuwe stap.