Hoe presenteer jij jezelf in een sollicitatiegesprek? Wat straal je uit? En hoe breng je jouw boodschap over zoals bedoeld? De workshop ‘Solliciteren op maat’ geeft je bruikbare antwoorden op dit soort vragen, zodat jij van je volgende sollicitatie een succes maakt! Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan centraal in de workshop.

Praktische informatie
Vorm: twee bijeenkomsten van 4 en 8 uur
Groep: maximaal 5 deelnemers
Locatie: Den Haag
Informatie & aanmelden

´We gaan in deze workshop echt een laagje dieper: je krijgt inzicht in hoe je overkomt op anderen en gaat daarmee aan de slag´

Emilie Egberts, MD-consultant DGABD

Met deze workshop bereid je je optimaal voor op een succesvolle sollicitatieprocedure. Je krijgt theorie over het sollicitatieproces, brengt je eigen leerdoelen in en werkt aan je sollicitatie- en presentatieskills door te oefenen met een acteur.

Emilie Egberts, MDC'er en een van trainers van Solliciteren op maat, merkt dat topambtenaren het soms moeilijk vinden om verbinding tot stand te brengen in een sollicitatiegesprek. Of behoefte hebben aan een goede voorbereiding op een sollicitatietraject. "Dan helpt het enorm om te oefenen met een acteur en daarbij feedback te ontvangen."

"Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je mimiek overeenkomt met de boodschap die je wilt uitdragen. En dat is soms best een uitdaging. De acteur helpt je om te oefenen met verschillende soorten gedrag, aansluitend op verschillende fases die in een sollicitatiegesprek kunnen langskomen. Ook speelt de acteur samen met andere deelnemers de selectiecommissie."

"Door de praktische oefeningen heb jij na deze workshop meer zelfvertrouwen en beïnvloedingskracht", aldus Egberts. "Ook weet je welke aspecten van het sollicitatieproces jij doelgericht kunt beïnvloeden. We gaan in deze workshop dus écht een laagje dieper: je krijgt inzicht in hoe jij overkomt op anderen en gaat daar actief mee aan de slag."