Je zit al een paar jaar in je functie en twijfelt of het al tijd is voor een volgende stap. Wat is daarin voor jou belangrijk? Waar sta je en waar wil je naar toe? Wat kan en wil je echt? Tijdens de workshop ‘Open blik op je loopbaan’, onder leiding van Rozemarijn Dols, sta je samen met collega-topambtenaren stil bij waar je nu staat in je loopbaan en blik je samen vooruit.

Vorm: 2 dagdelen van 4 uur (van 15:00 tot 19:00 uur) inclusief lichte maaltijd.
Meer informatie & aanmelden

"Tijdens de workshop Open blik op je loopbaan reflecteer je op je carrière", vertelt Rozemarijn Dols, die psycholoog, coach en trainer is. "Elke loopbaan kent verschillende fasen, van oriëntatie tot weerstand tot omslag. De deelnemers reflecteren op de fase waarin zij zich bevinden. Daarbij gaat het ook om reflectie op jezélf. We richten ons op vragen als: wat betekent werk voor jou? En wat is volgens jou de functie van werk?"

Rozemarijn Dols
Rozemarijn Dols is psycholoog, coach en trainer

De workshop helpt je ontdekken wat jouw waarden en talenten zijn, en wat jou drijft en inspireert. Daarnaast onderzoek je welke loopbaanstappen jij nog zou willen zetten. En je denkt na over – en bespreekt onderling – wat jij als belangrijkste belemmering ervaart in jouw loopbaan. Rozemarijn: "Sommige deelnemers hebben last van vastgeroeste ideeën. Bijvoorbeeld dat je, zodra je bij beleid zit, niet meer in de uitvoering kunt werken. Waarom zou dat niet kunnen?"

De open sfeer waarin de deelnemers hun twijfels en dilemma’s durven bespreken, vindt Rozemarijn het mooiste aan de workshop. Juist dat onderlinge contact noemt ze essentieel: "Ik merk dat ze er enorm veel aan hebben om hierover met collega’s te praten. Door steeds – per opdracht – met anderen samen te werken, nemen ze van iedereen iets mee. En omdat ze eenzelfde soort functie hebben, is er veel onderling begrip en willen de deelnemers elkaar écht verder helpen. Bijvoorbeeld door elkaars netwerk te vergroten of praktische tips uit te wisselen."

Rozemarijn ziet veel topambtenaren ‘vastzitten’ in de alledaagse hectiek van hun werk: "Ik hobbel maar wat door, zeggen ze vaak. Daardoor maken ze geen tijd vrij om over hun loopbaan na te denken. Terwijl juist dan deze workshop heel waardevol kan zijn. Door gericht na te denken over je loopbaan, onder begeleiding en met een duidelijke structuur."