Een eerste indruk maak je maar één keer. Bij een loopbaanstap begint die eerste indruk met je cv en je sollicitatiebrief, je representatie op LinkedIn en vervolgens live via het daadwerkelijke eerste sollicitatiegesprek. Kun je daarbij wel wat handvatten gebruiken? De vier e-learnings van DGABD helpen je op weg.

Vorm: online, waar en wanneer je wilt
Duur: 25 minuten per e-learning

Pieter Mooijman
´LinkedIn is één van de eerste plekken waar mijn collega’s en ik zoeken naar kandidaten voor een ABD-functie. Het LinkedIn-profiel van een kandidaat moet dus in orde zijn.´, Pieter Mooijman, MD-consultant DGABD

Een goed cv

In de e-learning ‘Zet jezelf in de schijnwerpers met een effectief cv’ leer je in 25 minuten de vijf basisprincipes waaraan een goed cv moet voldoen. Ook ken je na deze e-learning de gouden tips van collega-ABD’ers en deskundigen voor een professioneel en aansprekend cv.

Een pakkende sollicitatiebrief

In de e-learning ‘Een pakkende sollicitatiebrief schrijf je zo’ leer je hoe je de inhoud van jouw brief afstemt op de behoeften van sollicitatiecommissie, zodat jouw brief boven op de stapel komt te liggen. Meer informatie vind je op het ABDleerportaal.

´Als je gaat solliciteren, staat de volgende vraag centraal: Waarom ben jíj de oplossing voor de vraag van de vacaturehouder?´, Linda Kruithoed, MD-consultant DGABD

Til je sollicitatiegesprek naar een hoger niveau

In de e-learning ‘Til je sollicitatiegesprek naar een hoger niveau’ leer je hoe je een sollicitatiegesprek goed aanpakt. Dat gaat onder andere over het belang van je eerste indruk, maar ook over hoe je een écht gesprek voert. Bijvoorbeeld door zelf de juiste vragen te stellen.

Geef jezelf een gezicht op LinkedIn

Ook een goede representatie op LinkedIn hoort inmiddels thuis in een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek. In de e-learning ‘Maak professioneel gebruik van LinkedIn’ leer hoe je jezelf een professioneel en aansprekend gezicht geeft op LinkedIn. Dat zit hem niet alleen in je profielfoto; maar ook in het delen van wat je denkt, doet en voelt. Zo ben je op LinkedIn geen anonieme ambtenaar, maar een aanspreekbaar, benaderbaar mens.

Alle e-learnings zijn te volgen in de digitale leeromgeving. Je kunt ze volgen waar en wanneer je maar wilt, en je kunt tussendoor stoppen en later verder gaan.