Welkom bij dit online magazine over de reeks ‘Leidinggeven aan integriteit’, georganiseerd door DGABD.

Toonaangevende experts

Hoe geef jij concreet invulling aan het leidinggeven aan integriteit? En deel jij ervaringen met andere ABD’ers? De reeks ‘Leidinggeven aan integriteit’ faciliteert jou daarin.

Je wordt gedurende een drietal interactieve lezingen door hoogleraren Leonie Heres, Muel Kaptein en Sandra Groeneveld meegenomen in de actuele stand van zaken op hun vakgebied. Zij zijn toonaangevende experts op het gebied van ethisch leiderschap, moreel kompas en sociale veiligheid: drie thema’s die een belangrijke rol spelen als het gaat om ethiek en integriteit bij de Rijksoverheid.

Foto van Bram de Klerck (directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst)

Prikkelende perspectieven vanuit de praktijk

In de reeks komt ook een aantal inspirerende sprekers uit de dagelijkse praktijk aan bod. Zij laten hun licht schijnen over het thema van de lezing en bieden je verrassende, leerzame en prikkelende perspectieven aan vanuit de praktijk. Deze sprekers zijn Kathleen Ferrier, Maarten Hoekstra, Arthur Kibbelaar, Bas Dunnebier, Sander Dalenberg en Caroline Koetsenruijter. De reeks wordt afgesloten met een workshop door het team Dialoog & Ethiek.

Na het volgen van deze reeks ben je weer helemaal up-to-date als het gaat om ethiek en integriteit. Ik nodig je daarom van harte uit om mee te doen met deze waardevolle reeks.

Bram de Klerck
Directeur-generaal Algemene Bestuursdienst