‘Jij moet je bek houden!’

Alles wat je echt moet weten over sociale veiligheid

Waarom?

‘Hier ga je spijt van krijgen…’

‘Jullie maken mij alleen nog maar zieker.’

‘Door jou wil ik dood.’

‘Jij houdt je bek anders is het voor jou niet meer leuk...’

‘Agressie hoort bij ons werk.’

Hoe komen we van een onveilig werkklimaat tot een genormaliseerd gedrag op de werkvloer?

Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter

Aanleiding
Maar liefst twee miljoen werkenden ervaren tijdens hun werk externe agressie en geweld en nog eens twee miljoen kampen met interne agressie door collega’s of leiding. Een op de drie ambtenaren heeft jaarlijks met agressie te maken.

Opzet van de lezing
In een groep van maximaal 12 deelnemers gaan we aan de slag met alles wat je echt moet weten over sociale veiligheid en de rol van de leider hierin.

Over de trainer
Caroline Koetsenruijter verzorgt de workshop en is bekend van onder andere OP1, EenVandaag, Nieuwsuur, NRC en Volkskrant. Caroline schreef de bestsellers ‘Jij moet je bek houden!’ en ‘Het Agressieparadijs’ over omgaan met agressie.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.

Sjef Kuijsters
Sjef Kuijsters
Elly Overwijk
Elly Overwijk

Wie is er afgehaakt: de burger of de overheid?

Oftewel, is een eenvoudige en begrijpelijke overheid een grap of haalbare kans?

Het actieprogramma ‘Huh? Wat bedoelt u’ sprak met duizenden burgers. In de wijken, op straat, bij buurthuizen, bij de Informatiepunten Digitale Overheid en in ziekenhuizen. Wat willen de burgers? Wat vinden ze onbegrijpelijk? En hoe willen ze aangesproken worden? Want als je weet wat iemand niet begrijpt, dan kun je er ook iets aan doen.

Meedoen met de maatschappij en alles begrijpen? We moeten weer op zoek naar eenvoud.

Conclusie: De meeste burgers zijn helemaal niet afgehaakt, hij wil best wel meedoen. Maar dat vraagt wel om een omdraai bij bestuurders, managers, beleidsmakers en professionals. Het ontwerp van beleid, dienstverlening en processen sluit (vaak dezelfde) mensen nu uit. We overschatten mensen structureel in wat ze kunnen en sluiten niet goed aan op de leefwereld van mensen. Hoe kan het anders? Daar gaat deze workshop over.

Sjef Kuijsters (bestuurskundige) neemt u mee in de ontdekkingstocht hoe de overheid beter en eenvoudiger kan presteren door responsiever te zijn. En je praat met Elly (ervaringsdeskundige), want de burger zit ook in deze workshop aan het stuur.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.

Marjolein Bongers
Marjolein Bongers

LinkedIn Power Boost

LinkedIn is het social media kanaal waar vooral werk, organisaties en professie centraal staan. Het is dus bij uitstek de plek om kennis over en voor organisaties te delen. En om daar goed gebruik van te kunnen maken is kennis van de mogelijkheden en de werkwijze van LinkedIn van belang.

Leer hoe je het algoritme van LinkedIn voor je kunt laten werken.

Hoe kun je LinkedIn succesvol inzetten? Hoe belangrijk is leiderschap op LinkedIn? Op welke manier zorg je voor een professioneel en onderscheidend LinkedIn profiel? Hoe profileer ik mezelf en de organisatie het beste?

Marjolein Bongers ( sessie 6 september) is expert op het gebruik van LinkedIn en leert je in deze workshop op welke manier je een professioneel LinkedIn profiel maakt en hoe je LinkedIn succesvol kunt inzetten. Na afloop heb je een geoptimaliseerd LinkedIn profiel, weet je exact hoe het algoritme van LinkedIn werkt en hoe jij LinkedIn professioneel kunt inzetten om je doelstellingen te bereiken.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.

Digitale fitheid – niet meer vastlopen in het systeem

Het Huis van Thorbecke is bedacht in een tijd dat de communicatie via papier en postkoets ging. Het papier hebben we omgeruild voor computers, maar de werkwijze van de overheid is blijven hangen in de tijd. Met de enorme hoeveelheid informatie van nu, is het geen wonder dat iedereen zich een slag in de rondte werkt. We moeten het met elkaar eens zijn over hoe we ons werk doen en hoe het slimmer kan.

Martijn Aslander
Martijn Aslander

We digitaliseren ons helemaal suf. Kan het ook anders?

Samengevat:

  • Stop met gehannes op de computer
  • Werk aan Persoonlijk Kennis Management

In een interactieve lezing leert Martijn Aslander je hoe digitale fitheid je meer mentale ruimte geeft. Zo werk je nóg professioneler, met meer werkplezier en zorg je dat jouw organisatie klaar is als de digitale transitie écht begint.

Laat je inspireren door Martijn Aslander (auteur en technologie filosoof)! Aslander onderzoekt en verwoordt elke dag opnieuw mogelijkheden om problemen te tackelen en kansen te verzilveren. Hij neemt je mee naar de wereld van mogelijkheden en quick wins!

Deelnemers ontvangen het boek ‘Ons werk is stuk’.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.