Sjef Kuijsters
Sjef Kuijsters
Elly Overwijk
Elly Overwijk

Elkaar niet begrijpen

Meedoen met de maatschappij en alles begrijpen? Dat is zo makkelijk nog niet. Overheden wensen van alles van de inwoners. Je moet inloggen. Formulieren invullen. Voldoen aan voorschriften. Regels ontcijferen en nog veel meer. Elkaar niet begrijpen kost Nederland jaarlijks meer dan een miljard.

Meedoen met de maatschappij en alles begrijpen? We moeten weer op zoek naar eenvoud.

Als we weten wat iemand niet begrijpt, dan kunnen we het ook eenvoudig maken. Zodat de mensen niet afhaken maar weer mee willen en kunnen doen. Vooral kunnen meedoen is heel belangrijk. Zeker voor mensen die veel moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of met digitale vaardigheden.

Actieprogramma ´Huh? Wat bedoelt u?´ staat naast de burger. Het geeft de burger een stem in uw organisatie. Tegelijk helpt het programma overheden met een effectieve gereedschapskist om weer stappen naar eenvoud te maken. Zodat iedereen weer mee kan doen. Samen maken we heel Nederland eenvoudig.

Sjef Kuijsters is initiatiefnemer van het actieprogramma Huh? Wat bedoelt u? Samen met taalambassadeur Elly Overwijk neemt hij je mee door het Huis van Eenvoud zodat je voortaan altijd alert bent op onbegrijpelijke zaken en onbegrijpelijk beleid leert voorkomen.

Waar en wanneer:
Den Haag 27 juli – Den Bosch 25 augustus

Meld je aan.

Hoe komen we van een onveilig werkklimaat tot een genormaliseerd gedrag op de werkvloer?

Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter

Sociale en psychologische veiligheid

In Nederland krijgen vierenhalf miljoen professionals te maken met verbale, psychische of fysieke agressie door boze burgers, collega’s of leidinggevenden. Eén op de drie ambtenaren krijgt jaarlijks met agressie te maken. Jezelf fysiek en mentaal veilig voelen is voor iedereen van belang.

Hoe komen we van een onveilig werkklimaat tot een genormaliseerd gedrag op de werkvloer? Hoe stoppen we afwijkend gedrag en hebben wij een gedeelde norm of doet iedereen maar wat?

Caroline Koetsenruijter is expert op gebied van agressie en het acteren hierop. Ze geeft een workshop over hoe het proces van giftig gedoe verloopt, hoe de veiligheidscultuurladder werkt en hoe je proactief en responsief werkt aan veiligheid.

Waar en wanneer:
Utrecht 18 juli - Den Haag 31 augustus

Meld je aan.

Marjolein Bongers
Marjolein Bongers
Lotte Lobé
Lotte Lobé

LinkedIn Power Boost

LinkedIn is het social media kanaal waar vooral werk, organisaties en professie centraal staan. Het is dus bij uitstek de plek om kennis over en voor organisaties te delen. En om daar goed gebruik van te kunnen maken is kennis van de mogelijkheden en de werkwijze van LinkedIn van belang.

Leer hoe je het algoritme van LinkedIn voor je kunt laten werken.

Hoe kun je LinkedIn succesvol inzetten? Hoe belangrijk is leiderschap op LinkedIn? Op welke manier zorg je voor een professioneel en onderscheidend LinkedIn profiel? Hoe profileer ik mezelf en de organisatie het beste?

Marjolein Bongers ( sessie 6 september) is expert op het gebruik van LinkedIn en leert je in deze workshop op welke manier je een professioneel LinkedIn profiel maakt en hoe je LinkedIn succesvol kunt inzetten. Na afloop heb je een geoptimaliseerd LinkedIn profiel, weet je exact hoe het algoritme van LinkedIn werkt en hoe jij LinkedIn professioneel kunt inzetten om je doelstellingen te bereiken.

Lotte Lobé ( sessie 24 juli) haar missie is om zoveel mogelijk professionals en bedrijven te helpen succesvol te worden in LinkedIn. Naast haar activiteiten als LinkedIn spreker en trainer heeft Lotte een passie voor sales en is ze door Yahoo Finance uitgeroepen tot ‘top 10 female sales coaches’. Lotte behaalde haar MSc Marketing en Sales aan de Vrij Universiteit Amsterdam en startte haar carrière gedurende haar studie op 17-jarige leeftijd als sales professional. Haar carrière heeft zich voorgezet  binnen de financiële wereld in ‘the City of London’ en de Amsterdamse Zuidas.

Waar en wanneer:
Zwolle 24 juli - Den Haag 6 september

Meld je aan.

Digitale fitheid – niet meer vastlopen in het systeem

Het Huis van Thorbecke is bedacht in een tijd dat de communicatie via papier en postkoets ging. Het papier hebben we omgeruild voor computers, maar de werkwijze van de overheid is blijven hangen in de tijd. Met de enorme hoeveelheid informatie van nu, is het geen wonder dat iedereen zich een slag in de rondte werkt. We moeten het met elkaar eens zijn over hoe we ons werk doen en hoe het slimmer kan.

Martijn Aslander
Martijn Aslander

We digitaliseren ons helemaal suf. Kan het ook anders?

Samengevat:

  • Stop met gehannes op de computer
  • Werk aan Persoonlijk Kennis Management

In een interactieve lezing leert Martijn Aslander je hoe digitale fitheid je meer mentale ruimte geeft. Zo werk je nóg professioneler, met meer werkplezier en zorg je dat jouw organisatie klaar is als de digitale transitie écht begint.

Laat je inspireren door Martijn Aslander (auteur en technologie filosoof)! Aslander onderzoekt en verwoordt elke dag opnieuw mogelijkheden om problemen te tackelen en kansen te verzilveren. Hij neemt je mee naar de wereld van mogelijkheden en quick wins!

Deelnemers ontvangen het boek ‘Ons werk is stuk’.

Waar en wanneer:
Utrecht 19 juli – Den Haag 18 augustus

Meld je aan.