Welkom bij dit online magazine over het Zomerprogramma 2023, georganiseerd door DGABD.

Inspireren en leren, elkaar ontmoeten  en netwerken, praktijkervaringen met elkaar uitwisselen en inzichten delen: dat is waar dit Zomerprogramma voor staat!

Foto van Bram de Klerck (directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst)

40 Leeractiviteiten op 4 locaties

Het zomerprogramma loopt dit jaar van juni tot en met september en bevat veertig leeractiviteiten, die elk twee maal worden aangeboden. Er is altijd een uitvoering in Den Haag én een uitvoering in Zwolle, Den Bosch of Utrecht. Door het zomerprogramma over een lange periode uit te spreiden en in verschillende delen van het land aan te bieden, geven we zo veel mogelijk collega’s de gelegenheid om deel te nemen aan dit mooie programma.

10 Handelingsrichtingen

Alle veertig onderdelen zijn gekoppeld aan de visie op publiek leiderschap. De tien handelingsrichtingen uit de visie zijn gevuld met steeds vier aansprekende sprekers, waaronder Maxim Februari over AI, Genieke Hertoghs over impact op het onbewuste brein, Joost Kampen over destructief leiderschap, Liesbeth Bonekamp over polarisatie en Eva Rovers over de veranderkracht van burgerberaden. Het programma biedt verder workshops, maar ook wandelingen en online games. In het aanbod zit zo voor iedereen wel iets.

Maak een keuze! Scroll door het magazine, kies een of meerdere mooie leeractiviteiten uit en schrijf gelijk je in! Ik wens je alvast mooie leerervaringen toe tijdens het Zomerprogramma 2023!

Bram de Klerck
Directeur-generaal Algemene Bestuursdienst