Wandeling voor verandering

Wandelen stimuleert creativiteit en zorgt voor focus én flexibiliteit. Samen wandelen zorgt voor verbinding en richting. Ons brein wordt in een andere stand gezet. Sharmila Angoelal en Karin Nijman zijn de founders van Diversity Quest en maken al jaren inclusie-impact in organisaties. Ze nemen je mee op een wandeling die je wil aanzetten tot nadenken en uitdenken van het onderwerp inclusie.

Sharmila Angoelal
Sharmila Angoelal

Na afloop beschik je over meer kennis van het begrippenkader van diversiteit & inclusie en heeft inclusief denken en handelen als leider een positieve boost gekregen.

Wat draagt bij aan een inclusieve cultuur en wat saboteert dit?

Karin Nijman
Karin Nijman

Tijdens de Wandeling voor Verandering in Den Haag volg je de voetsporen van Alexine Tinne, een historische inclusiepionier en ontdekkingsreiziger uit de 19e eeuw. De verhalen en feiten bieden je aanknopingspunten en perspectieven voor onze steeds complexer wordende 21e eeuw leef- en werkwereld.

De Wandeling voor Verandering in Zwolle neemt je mee met de handelaren en bestuursambtenaren en haalt perspectieven die van ver komen, dichtbij.

Tijdens de wandeling word je je nog meer bewust van de verantwoordelijkheid die je draagt als het gaat om complexe samenlevingsvraagstukken. En dat invloed en macht ook in jouw handen liggen.

Na de wandeling ga je aan de slag met de ABD Quest. Dit is een interactieve sessie waarin je dilemma’s van inclusief denken en handelen onderzoekt en zorgt voor nieuw handelingsperspectief.

Door de combinatie van een wandeling en een sessie kunnen de nieuwe inzichten direct praktisch ingezet worden.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.

Deep Democracy

Stel dat we nu eens niet zouden zeggen: ‘ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘Wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zoveel mensen, met zoveel meningen en netwerken. Met zoveel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten’.  Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd dezelfde mensen zijn die hun mond open doen?

Krijg diep democratisch mandaat voor jouw leiderschap door de onderstroom zichtbaar en hanteerbaar te maken.

Mireille Ollivieira
Mireille Ollivieira

Mireille Ollivieira is gecertificeerd Deep Democracy instructeur. Deep Democracy is een praktische methode om de wijsheid van de groep maximaal te benutten. In het bijzonder de wijsheid van die stemmen waar je het helemaal niet mee eens bent. Door verschillen en tegengestelde meningen niet uit de weg te gaan en juist te betrekken wordt de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar. Dat vraagt moed om naar de spanning toe te gaan en ongemak te verdragen, want niet iedereen is altijd even blij met het nieuwe besluit.

In deze workshop leer je onder meer om zowel de rationele als de emotionele aspecten te gebruiken bij het besluitvormingsproces in een groep en tools en technieken te gebruiken om complexe groepsdynamiek te begeleiden en tot gedragen besluiten te komen. Na deze workshop zul je een andere kijk hebben op conflicten in groepen en een aantal nieuwe praktische vaardigheden rijker zijn.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.

Sturen op sociale veiligheid en integriteit

  • Hoe navigeer ik in het spanningsveld tussen ambtenaren en politiek?
  • Wat zijn integere keuzes bij lastige dilemma´s?
  • Hoe vergroot ik de integriteit en de sociale veiligheid in mijn team?
  • Hoe voorkom en herken ik (vermeende) integriteitschendingen?
  • Hoe reageer ik op een (vermeende) integriteitschending?
Amos Gomes de Mesquita
Amos Gomes de Mesquita

Herken de signalen van ongewenst gedrag, doorbreek het bystander-principe, vergroot de sociale veiligheid.

De trainer reikt kennis, modellen en eventueel ook casussen aan die duiding krijgen in een interactief proces. Bij het duiden van praktijksituaties stelt de trainer verdiepingsvragen en maakt hij veelvuldig gebruik van zijn kennis van en ervaring in project-, verander- en communicatiemanagement bij overheden en overheidsorganisaties (gemeenten, RIEC, politie, OM, universiteiten). Tijdens de masterclass staat ‘veiligheid’ centraal. Daarom zijn de Chatham House Rules van toepassing op alles wat er tijdens de masterclass wordt besproken.

Amos Gomes de Mesquita is een ervaren trainer in sociale veiligheid en integriteit en hij heeft veel ervaring als verandermanager bij overheden en overheidsorganisaties. Hij werkt vanuit de driehoek project-, verander- en communicatiemanagement. Aan de hand van opvallende en scherpe vragen realiseert hij zichtbare effecten bij samenwerking, ethisch leidinggeven, integriteit, participatie en inclusie.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.

'What is ‘whiteness' and why it matters in your workplace?'

Lean in! This session is about:
- creating comfortable conversations about race at work,
- understanding what being more inclusive at work means,
- exploring the challenges, compromises, struggles and successes that black leaders encounter,
- and the range of strategies they employ to successfully navigate the white workplace

This session explores the notion of whiteness and examines how it plays out in organisations. It looks at how individuals can inadvertently contribute to the maintenance of power structures that disadvantage certain groups. In identifying the attributes and behaviors that successful black leaders have in common, the lecture offers new ways of thinking about black people at work that helps to further inclusion.

How black British leaders succeed in organisations and why it matters.

Barbara Banda’s book, The Model Black™ was released in 2022. It was recommended by the the Financial Times as “A timely exploration of race in the workplace”. The paradigm of The Model Black® is introduced as a response to ideas of whiteness, exploring how black leaders successfully navigate whiteness within organisations. Participants are encouraged to consider the implications for them as inclusive leaders. How can they work with this perspective to have positive conversations around race.

Barbara Banda
Barbara Banda

Session objectives:

  • To increase understanding of how advantage plays out in organisations.
  • To explore the new paradigm of The Model Black® and consider its implications for inclusion.
  • To consider how leaders can use this understanding to have more informed conversations around race.

Barbara is an author, educator, speaker and executive coach. As well as running her own consultancy, She is a Professor of Practice and Educator in Leadership, Inclusive Leadership and Change at Duke Corporate Education, Rotterdam School of Management and Hult Executive Education.

Barbara brings enthusiasm and purpose to her design and delivery work; drawing on her breadth of experience gained in industry, education and consulting roles. Her work often includes collaborating with global organisations on complex projects that combine business strategy, leadership development and organisational change. She has worked extensively across Europe, North America and Asia.

Helaas! Deze activiteit wordt niet meer aangeboden.