Op het Platanenhof, het plein voor de ingang van het ministerie van Financiën in Den Haag, staat het kunstwerk Zien van Noor Stenfert Kroese. Han van Gelder, plaatsvervangend SG bij het ministerie van Financiën, vertelt er meer over.

‘Dankzij de inzet van onze kunstcommissie was Noor Stenfert Kroese afgelopen mei artist in residence bij ons ministerie. Voor het project ZIEN, waarvoor ze volledige artistieke vrijheid kreeg, liet ze een robotarm portretten etsen van voorbij­gangers, bezoekers en medewerkers van ons ministerie, in spiegels. Die spiegels bracht ze vervolgens samen in dit kunstwerk.

Ik word elke keer weer blij als ik het werk zie. Enerzijds omdat het er telkens weer anders uitziet: het staat buiten en als het licht verandert heeft dat direct effect. Anderzijds, omdat ik vind dat ze ons ontwikkel­thema “verbinden met de omgeving”, zo mooi vertaald heeft. Het is wat dat betreft elke dag opnieuw een mooie reminder voor wie we hier aan het werk zijn: bedrijven en de burger. Met welke kunstvorm ik zelf het meest heb? Ik houd van moderne vormen van klas­siek theater, zoals Shakespeare en Tsjechov en ga graag naar klassieke concerten. Met name Mahler is een favoriet.’