Nes Barkey Wolf, directeur MKB bij de Belastingdienst, over de kick-off van de elfde editie van het ABD Kandidatenprogramma.

‘Toen ik voor het eerst over het ABD Kandidatenprogramma (KP) hoorde, dacht ik direct: “Twee jaar intensief aan de slag met andere kandidaten die op verschillende plekken met dezelfde problemen te maken hebben? Dat wil ik!” Toen mijn algemeen directeur Berry Roks me voordroeg, zei ik dus direct ja’, aldus Nes Barkey Wolf, directeur MKB bij de Belastingdienst.

‘Extra interessant is dat er niet alleen kandidaten binnen de Rijksoverheid meedoen, er doet bijvoorbeeld ook iemand mee die in een ziekenhuis werkt. Tijdens de online kick-off sessie hebben we elkaar voor het eerst “gezien”. Maar we kenden elkaar al een beetje doordat we allemaal een filmpje van onszelf hebben gemaakt en dat hebben gedeeld in de Whatsappgroep. Hoewel de kick-off online was, voelde het heel intiem. Na een warm welkomstwoord van Marjolein Voslamber, directeur Management Development Rijk/plaatsvervangend directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst, vertelden twee oud-kandidaten heel enthousiast over hoeveel je leert tijdens het KP en hoe leuk het is. Daarna hebben we met z’n 24-en geproost op 2022. We hadden een klein flesje champagne thuisgestuurd gekregen, maar vanwege dry january was mijn flûte gevuld met gemberthee. Dat maakte het er overigens niet minder gezellig op.’

Meer informatie over het ABD Kandidatenprogramma vind je op ABDleerportaal.